Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk de pagina Veelgestelde vragen of neem contact op.

Meest gezocht

Over EU Ecolabel

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/

De eisen

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/certificeren/de-eisen/

Gecertificeerde producten

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/gecertificeerde-producten/

Europese EU Ecolabel-website

https://ec.europa.eu/environment/ecolabel/

Rentekorting voor SMK-keurmerkhouders. Rabobank en EIB breiden steun aan milieubewuste ondernemers uit.

Gepubliceerd op: 22 augustus 2018

De Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB) lanceren een impactlening van 250 miljoen euro voor het MKB in Nederland. Ook SMK-keurmerkhouders* komen in aanmerking voor rentekortingen van 0,30 tot 0,70%.

26 miljoen euro aandeel SMK-keurmerken
Eerdere tranches van Rabobank en EIB hadden een omvang van totaal 350 miljoen euro. Daarvan hadden SMK-keurmerken een aandeel van 26 miljoen euro (7,6%).

De volgende SMK-keurmerken zijn door Rabobank geselecteerd voor deze impactlening:

  • Barometer Duurzaam Terreinbeheer
  • Barometer Duurzame Bloemist
  • EU Ecolabel
  • Groenkeur / On the way to PlanetProof (boomkwekerijproducten)
  • Milieukeur
  • Milieukeur / On the way to PlanetProof (plantaardige producten)
  • Milieuthermometer Zorg

Impactleningen zijn beschikbaar voor ondernemers die koplopers zijn in hun sector, zich aantoonbaar bezighouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen en een van de geselecteerde keurmerken bezitten. Aanvragen voor een impactlening moeten voldoen aan de normale voorwaarden van de EIB en de Rabobank. Impactleningen zijn beschikbaar voor bedrijven met maximaal 3.000 werknemers. De totale investering mag niet groter zijn dan 25 miljoen euro en de hoofdsom van de impactlening is gemaximeerd op 7,5 miljoen euro. De uiteindelijke goedkeuring van de lening berust bij de Rabobank.

Klimaatakkoord en circulaire economie

Wiebe Draijer, voorzitter van de groepsdirectie van de Rabobank: “Impactleningen zijn een succes. Onze medewerkers zijn zeer gemotiveerd om met onze klanten te kijken waar duurzame investeringen mogelijk zijn. Impactleningen dragen bij aan het realiseren van de doelstellingen uit het Klimaatakkoord. We onderzoeken of ook initiatieven die de circulaire economie versterken met impactleningen kunnen worden gefinancierd. Alle signalen wijzen erop dat de vraag naar impactleningen verder zal toenemen. Er is geen onderneming die duurzaamheid niet op de agenda heeft staan. Klanten zijn dan ook zeer positief over de lening. De rentekorting is zowel een beloning voor de impact die zij hebben als koploper op het gebied van duurzaamheid als een aanmoediging om op de ingezette weg verder te gaan.”