Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk de pagina Veelgestelde vragen of neem contact op.

Meest gezocht

Over EU Ecolabel

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/

De eisen

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/certificeren/de-eisen/

Gecertificeerde producten

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/gecertificeerde-producten/

Europese EU Ecolabel-website

https://ec.europa.eu/environment/ecolabel/

Stayokay Texel finalist Gaia Green Awards

Gepubliceerd op: 19 augustus 2022

EU Ecolabel certificaathouder Stayokay Texel is genomineerd voor een Gaia Green Award. Op dinsdag 20 september 2022 worden de Gaia Green Awards voor de zevende keer uitgereikt aan horecalocaties die duurzaamheid voorop zetten. Stayokay Texel is een van de drie finalisten in de categorie ‘Hotels’.

De Gaia Green Awards bestaat uit drie categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens. De awards zijn in het leven geroepen om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en andere horecagelegenheden te inspireren om te verduurzamen.

Stayokay Texel

Stayokay Texel is al ruim 14 jaar gecertificeerd met het milieukeurmerk EU Ecolabel. Het hostel werkt hard om diverse duurzamere initiatieven te implementeren en dit scala steeds uit te breiden. Van alle Waddeneilanden is Texel de zonnigste plek, daarom komen de 474 zonnepanelen op het dak tot hun recht. Gasten kunnen hun elektrische auto opladen aan een van de laadpalen op de parkeerplaats (die deels voorzien worden van stroom via de zonnepanelen). Ook aan de kleinste gasten wordt gedacht. Naast het hostel is er een Bee-okay: een ho(s)tel speciaal voor bijen!

Verder dragen alle medewerkers gerecyclede bedrijfskleding en beperkt de hostel de voedselverspilling. Zo is de soep gemaakt van afgekeurde groenten van de Verspillingsfabriek. Gasten worden eveneens gestimuleerd om hun verblijf extra duurzaam te maken. Hen wordt gevraagd korter te douchen, de verwarming lager te zetten en het afval te scheiden.

Foto: Stayokay Texel, fotograaf: Taco van der Werf

Gaia Green Awards

Op dinsdag 20 september 2022 reikt de vakjury de awards uit tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Duurzamere vakantie met EU Ecolabel

Het EU Ecolabel is er ook voor toeristische accommodaties, want ook vakanties kunnen duurzamer zijn. Een toeristische accommodatie met het EU Ecolabel garandeert dat de plaats waar je verblijft aan meer dan 20 criteria voldoet om de impact op het milieu te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan energie- en waterbesparing, minder voedselverspilling en de beperking van afval en emissie.