Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk de pagina Veelgestelde vragen of neem contact op.

Meest gezocht

Over EU Ecolabel

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/

De eisen

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/certificeren/de-eisen/

Gecertificeerde producten

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/gecertificeerde-producten/

Europese EU Ecolabel-website

https://ec.europa.eu/environment/ecolabel/

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Heb je na het zoeken nog een vraag? Neem dan contact met ons op.

Het keurmerk

EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk dat wordt erkend door alle landen van de Europese Unie, Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Het keurmerk stelt duurzaamheidseisen aan de hele levenscyclus van producten en diensten.

Aan het logo kun je herkennen welke producten er beter zijn voor het milieu. Hierdoor kun jij dus gemakkelijk een milieubewuste keuze maken.

Een ecolabel is een vrijwillig milieuprestatiecertificaat dat aan producten en diensten wordt toegekend. Deze producten en diensten moeten, afhankelijk van de productgroep, voldoen aan specifieke criteria die de totale milieu-impact verminderen.

Het EU Ecolabel voldoet aan de definitie van de Internationale Organisatie voor Normalisatie (ISO) voor een type 1-milieukeur. Dit betekent dat EU Ecolabel vrijwillig is, gebaseerd op meerdere criteria en dat een derde, onafhankelijke partij goedkeuring geeft voor het gebruik van het keurmerk.

Ja, EU Ecolabel is een betrouwbaar keurmerk. Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn onafhankelijk beoordeeld om, van productie tot gebruik en verwijdering, een verminderende milieu-impact te hebben. 

Bekijk hier de beoordeling van Milieu Centraal in de Keurmerkenwijzer.

Nee, momenteel is er geen productgroep voor voeding. 

Producten & diensten

Het logo van EU Ecolabel biedt de consument de garantie dat het product dat hij overweegt te kopen, een kleinere milieu-impact heeft dan soortgelijke producten op de markt. Door producten met EU Ecolabel te kopen, dragen consumenten hun steentje bij aan de toekomst van het milieu. Dit komt doordat producten aan strenge criteria moeten voldoen voordat ze het EU Ecolabel krijgen. Door deze producten te kopen, stimuleert u wellicht ook andere producenten en detailhandelaars om producten met EU Ecolabel aan te bieden.

Het certificatieschema staat momenteel open voor alle producten en diensten, met uitzondering van levensmiddelen, dranken, farmaceutische producten en medische hulpmiddelen. Bekijk hier de volledige lijst van erkende productgroepen. Tot dusver hebben al duizenden producten in een groot aantal productgroepen, waaronder textiel, zeep en shampoo, en toeristische accommodatie, het EU Ecolabel ontvangen. Klik hier om cijfers te zien over het aantal producten met de EU Ecolabel tot dusver. 

De producten en diensten met een certificaat voor EU Ecolabel zijn te herkennen aan het logo van het keurmerk. 

Er zijn veel producten met het EU Ecolabel beschikbaar. Deze producten zijn te vinden in winkels en schappen van super- en bouwmarkten, maar ook in toeristische accommodaties en campings.

Bekijk hier de E-catalogus. 

Nee, niet per sé – ze kunnen zelfs minder kosten. Bovendien, omdat EU Ecolabel naast gegarandeerde hoge prestaties ook een geringere impact op het milieu betekent, wordt er veel waarde aan producten en diensten toegevoegd. 

Contactformulier EU Ecolabel

Naam(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 195 MB.