Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk de pagina Veelgestelde vragen of neem contact op.

Meest gezocht

Over EU Ecolabel

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/

De eisen

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/certificeren/de-eisen/

Gecertificeerde producten

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/gecertificeerde-producten/

Europese EU Ecolabel-website

https://ec.europa.eu/environment/ecolabel/

Voor onze klanten is het onafhankelijke EU Ecolabel een onderdeel van hun zakendoen

 ‘Zo’n 25 jaar geleden had Diversey al ecologisch gecertificeerde producten, maar de ecolabels die toen beschikbaar waren, waren allemaal in het beste geval nationaal of regionaal. Een moeilijke bedrijfssituatie, omdat er zoveel keurmerken op de Europese markt waren. Het voordeel van het EU Ecolabel voor ons is dat het in elk Europees land wordt erkend. Vandaag zijn ongeveer 170 van onze producten gecertificeerd met het keurmerk. 

Wij weten dat onze producten duurzaam zijn, maar voor onze klanten is een onafhankelijk bewijs van goedkeuring belangrijk. Het is een onderdeel van het zakendoen met hun klanten. Een aannemer in de bouw wil kunnen laten zien dat de producten die hij gebruikt ‘groen’ zijn. Hetzelfde geldt voor de hotelsector. Voor hen is milieucertificatie echt belangrijk, omdat zij zich willen positioneren als zeer duurzaam. Het EU Ecolabel zorgt voor deze onafhankelijke beoordeling.

Diversey

Maakt: professionele schoonmaakoplossingen, met inbegrip van schoonmaakproducten en producten voor persoonlijke verzorging, schoonmaakgereedschap en -machines, diensten, audits en opleiding
Gecertificeerde producten: 170 schoonmaakproducten voor institutioneel gebruik
Contact: www.diversey.com, meer informatie over duurzaamheid vindt u in Diversey’s duurzaamheidsverslag
Aan het woord: Uitvoerend directeur marketing duurzame ontwikkeling Antoine Rocourt en productmanager Markus Bolte

EU Ecolabel is de norm in onze bedrijfsvoering

Toch is het mogelijk dat nieuwe klanten die in Europa een bedrijf openen, vragen naar hun nationale milieukeur. Het kost moeite om uit te leggen dat het EU Ecolabel de standaard is in ons stelsel en dat het vergelijkbaar is met vele nationale milieukeurmerken. Voor ons als wereldwijd opererend bedrijf zouden wij graag zien dat er meer erkenning komt tussen milieukeurmerken in de verschillende regio’s van de wereld.

In regio’s waar geen eigen milieukeurmerk bestaat, hebben wij ook baat bij het EU Ecolabel. In de regio Azië-Stille Oceaan bijvoorbeeld kunnen onze producten niet worden gecertificeerd, maar kunnen wij wel de soortgelijke producten leveren als in Europa. Wij kunnen het EU Ecolabel niet op die producten gebruiken, maar als een klant er specifiek om vraagt, verstrekken wij de certificatiedocumentatie om aan te tonen dat de formule dezelfde is.

Diversey’s met EU Ecolabel gecertificeerde producten

Niet alleen het invullen van een formulier

Het EU Ecolabel gaat niet alleen over de gebruikte chemische stoffen. Het omvat het product zelf, de manier waarop het wordt gebruikt en de verpakking waarin het wordt gebruikt. Het certificeringsproces vergt tijd en inspanning en aangezien de criteria mettertijd veranderen en strenger worden, is certificering geen eenmalige operatie. Je hebt technische expertise nodig, iemand die begrijpt wat de criteria inhouden en je moet de doeltreffendheid van de gebruikte producten bewijzen. Naarmate je meer ervaring krijgt, raak je vertrouwd met het proces, maar het is niet zomaar een formulier invullen.

Om nieuwe criteria te bespreken, nodigt het EU Ecolabel ons uit om deel uit te maken van werkgroepen. Wij nemen deel aan die groepen om ervoor te zorgen dat de criteria relevant en werkbaar zijn voor ons, voor de sector en voor het EU Ecolabel. De Europese Commissie staat open voor onze ervaringen en waardeert de deelname van marktpartijen aan de ontwikkeling van criteria.

Streven naar circulariteit en koolstofneutraliteit

Onze ambities op het gebied van duurzaamheid gaan veel verder de toekomst in. We streven naar circulariteit en CO2-neutraliteit, bijvoorbeeld in de manier waarop we produceren en waar we onze grondstoffen vandaan halen. Al onze producten voldoen aan de eco-normen, maar voor sommige producten (zoals desinfectiemiddelen) is er geen certificaat beschikbaar, simpelweg omdat er nog geen criteria zijn vastgesteld.

Toen we twintig jaar geleden met de eco-certificering begonnen, hebben we onze gecertificeerde producten een andere naam gegeven en we hebben nog steeds een assortiment met ‘Eco’ in de merknaam. We overwegen nu om die aparte naam niet meer te gebruiken, omdat de klant dan weet dat elk product van Diversey een eco-product is. De volgende stap is om het gebruik van hernieuwbare grondstoffen uit te breiden in plaats van petrochemie.

Ook interesse in certificering met EU Ecolabel? Kijk hier voor meer informatie.