Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk de pagina Veelgestelde vragen of neem contact op.

Meest gezocht

Over EU Ecolabel

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/

De eisen

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/certificeren/de-eisen/

Gecertificeerde producten

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/gecertificeerde-producten/

Europese EU Ecolabel-website

https://ec.europa.eu/environment/ecolabel/

Nieuwe criteria voor Cosmetica en Verzorgingsproducten voor dieren

Gepubliceerd op: 25 oktober 2021

Het aantal artikelen met het keurmerk EU Ecolabel blijft maar toenemen; het zijn er nu meer dan 83.000. Hét bewijs dat er een sterke interesse is bij zowel producenten als consumenten voor duurzamere producten. Vorige week zijn de herziene eisen gepubliceerd voor ‘Cosmetica’ en is een nieuwe productgroep geïntroduceerd voor ‘Verzorgingsproducten voor dieren’.

Fabrikanten van deze producten kunnen het keurmerk voor deze productgroepen nu aanvragen. Voor producenten biedt EU Ecolabel een onafhankelijk, gecontroleerd bewijs dat hun producten écht milieuvriendelijker zijn. Want gecertificeerde producten moeten aantoonbaar voldoen aan de betrouwbare en duidelijke duurzaamheidseisen die het EU Ecolabel stelt.

Goed zorgen voor jezelf, huisdieren én het milieu

Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar gezonde en duurzamere producten. Dat geldt voor henzelf bij het gebruik van cosmetica, maar in toenemende mate ook voor dierverzorgingsproducten voor hun huisdieren.

Met het EU Ecolabel certificaat kunnen producenten betrouwbare milieuvriendelijke alternatieven bieden voor persoonlijke verzorging en hygiëne, zoals zeep, shampoo, badschuim, scheergel, make-up, zonnebrandcrème en tandpasta. Dat geldt ook voor dierverzorgingsproducten zoals zepen, shampoos en douchegels.

Het EU Ecolabel maakt het gemakkelijk om een keuze te maken voor dergelijke duurzamere productenWant consumenten hoeven alleen maar te letten op het logo met de bloem. 

EU Ecolabel garandeert:

 • Een lage toxiciteit voor in het water levende organismen 
 • Biologisch afbreekbare ingrediënten  
 • Beperkt gebruik van gevaarlijke stoffen  
 • Een minimale hoeveelheid verpakkingsmateriaal en verpakkingen die gemakkelijk te recyclen zijn 
 • Toepassing van hernieuwbare ingrediënten van duurzame oorsprong  
 • Goede prestaties en niet getest op dieren  

Webinar

Fabrikanten van cosmetica en dierverzorgingsproducten zijn van harte welkom op het technische webinar “New EU Ecolabel criteria for cosmetics and animal care products – Mobilizing industry and empowering consumers in the green transition”, op 27 oktober 2021. Dit webinar wordt georganiseerd door de Europese Commissie. Tijdens dit event worden de nieuwe criteria gepresenteerd en wordt informatie gegeven over de procedure voor het aanvragen van het keurmerk EU Ecolabel.

Agenda webinar

 • 09:45 – 10:00 Opening  of  the  WebEx  room 
 • 10:00 – 10:20 The  EU  Ecolabel  and  Zero  Pollution:  a  tool  to  engage  in  a  clean  and  circular  economy  – Gianluca  Cesarei,  Joachim  D’  Eugenio,  European  Commission, DG  ENV    
 • 10:20 – 11:10 The  EU  Ecolabel  criteria  for  cosmetics  and  animal  care  products  –  Giorgia  Faraca, European  Commission, JRC 
 • 11:20 – 11:30 How to  apply  for the  EU  Ecolabel  –  Giorgia  Faraca,  European  Commission, JRC 
 • 11:10 – 11:20 Questions  and  Answers  

Aanmelden kan via: JRC-B5-COSMETICS@ec.europa.eu