Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk de pagina Veelgestelde vragen of neem contact op.

Meest gezocht

Over EU Ecolabel

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/

De eisen

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/certificeren/de-eisen/

Gecertificeerde producten

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/gecertificeerde-producten/

Europese EU Ecolabel-website

https://ec.europa.eu/environment/ecolabel/

EU Ecolabel: een betrouwbaar keurmerk

Gepubliceerd op: 8 september 2022

Crohill is een groothandel in duurzamere schoonmaakmiddelen en innovatieve materialen voor de professionele schoonmaakbranche, zorgsector en alle bedrijven met een eigen facilitaire dienst. Crohill voelt zich betrokken bij de mensen die het schoonmaakwerk uitvoeren en zet zich in voor een plasticvrije schoonmaakbranche. Ze hebben 2 concepten ontwikkeld: Slimmer Schoon waarmee de schoonmaker met minder werkdruk en ergonomische tools een schoner resultaat behaalt en Schoner Schoon. Een duurzamere schoonmaakmethode met minder plastic. Voor zowel Slimmer Schoon als Schoner Schoon zijn gegarandeerd duurzamere producten mét een goede reinigingsprestatie een must. Een deel van het assortiment draagt dan ook het onafhankelijke Europese keurmerk EU Ecolabel. Oprichter Pim Hilgerdenaar vertelt meer over de keuze voor het keurmerk en de duurzaamheidsambities.

‘We geloven dat schoonmaken mensenwerk is. Bij alles wat we doen kijken we naar de impact op de omgeving en de mensen die met onze methodes en producten te maken krijgen. Daarom hebben we ervoor gekozen om producten met het EU Ecolabel te verkopen. We vinden het milieu belangrijk en het is een betrouwbaar keurmerk. En dat merken we ook in de vraag van afnemers.

Bewuste keuze voor EU Ecolabel

Ons totale assortiment bestaat uit zo’n 500 producten. In ieder geval hebben alle dagelijkse reinigingsmiddelen het EU Ecolabel. We zijn geen fabrikant, maar kiezen bewust voor leveranciers die duurzamere producten met het EU Ecolabel kunnen leveren. De dagelijkse reinigingsmiddelen worden het meest gebruikt in de schoonmaak. Daarom vinden we het juist belangrijk dat deze producten het EU Ecolabel hebben. In aanbestedingen is het vaak een vereiste dat reinigingsmiddel of sanitaire producten het keurmerk hebben; onze klanten vragen specifiek om gecertificeerde producten. Extra trots zijn we op onze reinigingstabletten met EU Ecolabel. Door deze tabletten te gebruiken in plaats van vloeibaar reinigingsmiddel kan men niet meer overdoseren en gebruikt men ruim 88% minder plastic.

EU Ecolabel gecertificeerde tabletten van Crohill

Het plastic uit onder andere de reinigingstabletten van Schoner schoon wordt door de Plastic Soup Foundation zowel gecheckt op de hoeveelheid microplastic in de producten als in de verpakkingen. De stichting stimuleert initiatieven om minder plastic te gebruiken. Crohill heeft de recepten van de reinigingsmiddelen en de samenstelling van de moppen bij hen aangeleverd waarna een lang traject volgde. “Het gaat erom dat er heel veel minder microplastic in de producten zit ten opzichten van de traditionele schoonmaakmiddelen en doeken”. Tot zover is Crohill zeer tevreden met de huidige ontwikkelingen. Uiteraard streven ze ernaar om hun producten nog minder tot geen plastic meer te laten bevatten.

Schonere toekomst

We hebben Schoner Schoon ontwikkeld. De meest duurzame schoonmaakmethode. Het is voor ons een vereiste dat de reinigingstabletten binnen Schoner Schoon het EU Ecolabel hebben. Wij willen Schoner Schoon verder uitbouwen, zodat de schoonmaak echt schoner gaat schoonmaken zonder plastic, zonder overdosering, mét EU Ecolabel.”