Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk de pagina Veelgestelde vragen of neem contact op.

Meest gezocht

Over EU Ecolabel

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/

De eisen

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/certificeren/de-eisen/

Gecertificeerde producten

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/gecertificeerde-producten/

Europese EU Ecolabel-website

https://ec.europa.eu/environment/ecolabel/

Duurzamer bouwen doe je zelf met EU Ecolabel producten van Maxeda DIY Group

Maxeda DIY Group is de grootste Doe-Het-Zelf retailer in de Benelux. Met 344 winkels in Nederland, België en Luxemburg is het bedrijf een belangrijke speler op de markt. Op de Nederlandse markt maakt Praxis onderdeel uit van de Maxeda DIY Group. Praxis verkoopt producten voor zowel ervaren als beginnende doe-het-zelvers. Maxeda is zich bewust van haar verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzamere toekomst en gebruikt het EU Ecolabel als tool om dit doel te bereiken. Fabian Raimondo, Product Manager Paint bij Maxeda DIY Group neemt ons mee in het verhaal achter de organisatie en hoe ze willen bijdragen aan een positieve impact op het milieu.

Maxeda DIY

Wie zijn ze: Maxeda DIY Group is de grootste Doe-Het-Zelf retailer in de Benelux en biedt een groot assortiment van bouwproducten aan.
Gecertificeerd product: Verf
Contact: www.maxeda.n
Aan het woord: Fabian Raimondo, Product Manager Paint bij Maxeda DIY

Fabian Raimondo, Product Manager Paint bij
Maxeda DIY Group

Bouwen aan een duurzamere business

Fabian vertelt hoe ze binnen Maxeda werken: “Onze focus ligt continu op het verbeteren van het assortiment, zowel door betere inkoop als door verbetering van onze eigen merken. Maxeda DIY Group heeft als doel: het bouwen van een betere business. Dit symboliseert onze gezamenlijke richting, ambitie en organisatiecultuur.”

Fabian vervolgt: “Dit betekent dat we het verschil willen maken voor al onze betrokkenen: onze klanten, onze mensen, onze leveranciers, onze investeerders en ons milieu. Elke winkelketen heeft zijn unieke identiteit. De bron van ons succes is de passie van onze mensen om de klant van dienst te zijn. Bij Maxeda is de passie voor de behoeften en wensen van onze klanten de drijvende kracht achter onze organisatie.”

Maxeda wil aan de behoeften en wensen van hun klanten voldoen door bij te dragen aan het bouwen van een duurzame toekomst. Door minder plastic te gebruiken en grondstofuitputting en -vervuiling te beperken, wil het bedrijf de milieu-impact reduceren. Ook vergroot Maxeda het assortiment en de zichtbaarheid van duurzamere producten om klanten gericht te helpen met het verder verduurzamen van hun woning.

“We willen in de toekomst meer aandacht geven aan onze gecertificeerde producten en überhaupt meer producten certificeren met EU Ecolabel. Het is een belangrijk aspect in onze duurzaamheidsstrategie.”

Meerwaarde EU Ecolabel

Onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van Maxeda is het EU Ecolabel. Met dit keurmerk wil het bedrijf de duurzaamheid van producten valideren: “In het kader van onze strategie ‘Maak het Duurzaam’, willen wij producten aan onze klanten aanbieden die het EU Ecolabel dragen. Dit geeft ons de mogelijkheid om de klanten mee te nemen in de strategie en de klant een betrouwbare duurzamere keuze aan te bieden.”

Het certificeren van producten is niet zomaar gedaan, vertelt Fabian: “Het is een uitdaging om EU Ecolabel producten toe te voegen aan het assortiment, omdat de eisen steeds steviger worden.” Dat in combinatie met de hoge verwachtingen van de klanten zorgt voor een moeilijk proces: “De verwachtingen van de klanten zijn ook heel hoog. Wij kunnen ons productaanbod zeker nog meer verbeteren door meer EU Ecolabel producten hieraan toe te voegen en dit ook in onze communicatie aan te passen. We willen in de toekomst dan ook meer aandacht geven aan deze gecertificeerde producten en überhaupt meer producten certificeren met EU Ecolabel. Het is een belangrijk aspect in onze duurzaamheidsstrategie.”

‘Maak Het Duurzaam’

Maxeda hanteert de strategie ‘Maak Het Duurzaam’ om de komende jaren te bouwen aan een duurzamere en aantrekkelijke retailorganisatie. Fabian vertelt hierover: “Met deze strategie zet Maxeda zich in via verschillende bestaande en nieuwe duurzamere initiatieven om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, de samenleving en onze organisatie.”

“Binnen ‘Maak het Duurzaam’ focussen we op drie gebieden: onze mensen, onze winkels en hoofdkantoren, als ook onze producten. Binnen elk focusgebied zijn diverse initiatieven gestart, zoals het vergroten van duurzaamheidsbewustzijn bij medewerkers, het verminderen van de CO2-voetafdruk van winkels en hoofdkantoren, en het vergroten van het assortiment duurzame producten met EU Ecolabel.”

 

Onze mensen

  • Duurzaamheidsbewustzijn vergroten bij medewerkers
  • Diversiteit & Inclusiviteit binnen personeelsbeleid versterken

Onze winkels/hoofdkantoren

  • Verlagen van de CO2-voetafdruk van onze eigen winkels/hoofdkantoren
  • Installeren van oplaadpunten voor elektrische auto’s bij onze winkels
  • Verlagen van de CO2-voetafdruk van het leaseauto beleid

Onze producten

  • Assortiment duurzame producten met EU Ecolabel vergroten voor klanten
  • Verpakkingsminimalisering bij eigen-merk producten
  • Op lange termijn> 95% gecertificeerd hout in onze winkels
  • Zichtbaarheid duurzame producten vergroten voor klanten

Maxeda DIY Group zet zich in om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, de samenleving en de organisatie als geheel. Het EU Ecolabel speelt een belangrijke rol in het aanbieden van duurzamere keuzes aan klanten, waarmee Maxeda bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Kies bij de winkels van Maxeda voor een product met EU Ecolabel, dan weet je zeker dat het product hoog op duurzaamheid scoort.

Ook interesse in certificering met EU Ecolabel? Kijk hier voor meer informatie.

Over SMK

SMK is een onafhankelijke stichting en werkt op zowel nationaal als internationaal niveau. De Stichting is namens Nederland de bevoegde instantie (Competent Body) voor EU Ecolabel. De vraag binnen welke productgroep whiteboards vallen, heeft SMK samen met andere Europese landen, het Europese Joint Research Center en de Europese Commissie behandeld.