Zoeken

Heeft u vragen?

Bekijk de pagina Veelgestelde vragen of neem contact op.

Meest gezocht

Over EU Ecolabel

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/

De eisen

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/certificeren/de-eisen/

Gecertificeerde producten

https://www.eu-ecolabel.nl/zakelijk/over-eu-ecolabel/gecertificeerde-producten/

Europese EU Ecolabel-website

https://ec.europa.eu/environment/ecolabel/

Klok: milieuvriendelijker product met kwaliteitsgarantie aangetoond door onafhankelijk bewijs 

Senzora is een familiebedrijf gevestigd in Deventer en producent van Klok was- en reinigingsmiddelen die bekend staan om hun milieuvriendelijkheid. Patrick Telgenkamp is als productmanager bij Senzora verantwoordelijk voor de productontwikkeling en marketing van Klok. Hij neemt ons mee in het verhaal achter Klok en waarom Klok zich onderscheidt van andere was- en reinigingsmiddelen die claimen milieuvriendelijk te zijn.

Klok was- en reinigingsmiddelen 

Wie zijn ze: Klok biedt milieuvriendelijke was- en reinigingsproducten aan
Gecertificeerde producten: vaatwascapsules, wasmiddelen (wit en kleur) en afwasmiddelen
Contact: www.klok-eco.nl
Aan het woord: Patrick Telgenkamp, productmanager bij Senzora

 

Duurzaam, ondernemend en verantwoordelijk

Patrick vertelt ons meer over de drijfveren van producent Senzora: “Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, wij willen in de milieutransitie dan ook een internationaal vooraanstaande rol spelen als producent van duurzame was- en reinigingsmiddelen. Daarbij zijn onze kernwaarden: duurzaam, ondernemend en verantwoordelijkheid, de leidraad in al ons handelen. Onze ambitie is om was- en reinigingsmiddelen te maken met 100% natuurlijke grondstoffen mét een goede waswerking.” 

Garantie van een milieuvriendelijker kwaliteitsproduct

Voor de Klok-producten gelden hoge eisen, vervolgt Patrick: “Wij willen ecologische producten maken met een goede kwaliteit. Voor ons zijn daarbij drie componenten van belang: waskwaliteit, biologische afbreekbaarheid en milieuvriendelijke ingrediënten. Wanneer die niet alle drie een bepaald niveau hebben, is het geen goed product. Het EU Ecolabel is daarbij van toegevoegde waarde, het garandeert een milieuvriendelijker product mét kwaliteitsniveau.”

Klok onderscheidt zich van andere merken door gefundeerde claims: “Er zijn veel aanbieders van ‘milieuvriendelijke’ was- en reinigingsmiddelen die veelal gebruik maken van niet onderbouwde claims, zonder certificeringen. Met het EU Ecolabel onderscheidt Klok zich van deze aanbieders. Onze Klok-producten voldoen aan de strenge EU Ecolabel-criteria, met als belangrijkste onderscheid dat alle producten onderworpen zijn aan een onafhankelijke prestatietest en daarmee goede reinigingsprestaties gegarandeerd zijn.”

Behalen van het EU Ecolabel: een investering in tijd

Patrick vervolgt dat het behalen van het EU Ecolabel tijd en aandacht kost: “De Klok-producten zijn al ruim 20 jaar gecertificeerd met het EU Ecolabel. We zijn dus bekend met het certificeringsproces. Een aanvraag van het EU Ecolabel kost tijd. Een belangrijk deel van de tijd zit in de voorbereiding. Bij de leveranciers van de grondstoffen en de verpakking moeten de benodigde documenten worden aangevraagd. Daarbij moet een performancetest worden gedaan. Ook moet bij het maken van het verpakkingsontwerp met de eisen van het EU Ecolabel rekening worden gehouden. Wanneer alle documentatie is verzameld, kan de aanvraag worden ingediend.”

 

“Het EU Ecolabel is van toegevoegde waarde, omdat het een milieuvriendelijker product mét kwaliteitsniveau garandeert.”

 

Niet alleen het verzamelen van de juiste documenten kost tijd, maar ook eventuele productaanpassingen die moeten worden doorgevoerd: “De Klok-producten hebben het EU Ecolabel en daarnaast ook een tweede keurmerk namelijk het Asthma-Allergy Nordic label. Dit zorgt voor een aantal restricties en betekent ook dat productaanpassingen tijd vergen. De meerwaarde van het hebben van deze keurmerken weegt daar echter ruimschoots tegen op. Het EU Ecolabel is van toegevoegde waarde, omdat het een milieuvriendelijker product mét kwaliteitsniveau garandeert.”

Ook interesse in certificering met EU Ecolabel? Kijk hier voor meer informatie.

Over SMK

SMK is een onafhankelijke stichting en werkt op zowel nationaal als internationaal niveau. De Stichting is namens Nederland de bevoegde instantie (Competent Body) voor EU Ecolabel. De vraag binnen welke productgroep whiteboards vallen, heeft SMK samen met andere Europese landen, het Europese Joint Research Center en de Europese Commissie behandeld.